Lördag!

Jahapp, nu sitter jag här duchad å påklädd å väntar på att lusten till att ta bussen upp å handla ska komma över mej. Jag behöver egentligen fylla frysen men jag tar det jag orkar bära hem på bussen. Måste ha fikabröd inför morrondagen, vet ju inte alls om någon kommer för folk har svårt att lämna svar tydigen. Trist men sant. Men jag e van, så e det i princip varje gång jag ska ha nått hemma, folk e på mej att Jag ska ha ditten å datten å när jag fixar det kommer iaf ingen....tröttsamt i längden kan jag säga men snäll som jag är går jag på samma nit om å om igen.

Barnen tjatar om godis så det ska jag oxå köpa till dom....åker själv, så slipper jag stressa mej igenom butiken för att komam till godishyllorna...hehe. Lätt å glömma vad man ska handla annars. Jag ska nog ladda upp med en stor påse godis till mej oxå idag tänkte jag. Det var aslänge sen jag köpte plockgodis, har inte varit sugen på det men jag kanske blir det när jag vet att det finsn hemma...haha.

Känner mej lite degig idag, somnade först efter kl 03,00 fast jag legat i sängen sedan 23-tiden...kollade på tv ett tag men sen började maken köra disco i garaget å poppade på så hela området hörde honom. Jag kan inte påstå att jag tyckte om det, det slog så in i bombens i väggarna här inne så jag trode nästan att hyllorna skulle rasa ner. (ett under att dom sitter kvar).

Nu håller han på å sågar där ute, han grundade lite foder i går oxå...det tar sej....Ska se om jag får in lite före och efter bilder på projektet lite senare. Kom just på att det e fler bilder jag utlovat så det kanske får bli ett litet ollage i nästa inlägg...haha.

Må så gott alla bloggläsare!

Personligt test + lite annat.

Hittade testet på en annan blogg som jag brukar läsa regelbundet, blev nyfiken och gjorde testet jag oxå. ;-)
Sån här e jag tydligen som person...ni som känne mej kan ju göra en kommentar å berätta om ni anser att det e på det här viset eller om nått anses vara helt galet, det e ju rätt svårt att se själv hur man är. Fast jag tycker nog själv att personlighetstypen stämmer, vad tycker ni?


Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Testet kan du göra här: 
http://se.41q.com/

-----------------------------------------------------------------

För övrigt e det en seg morron här hemma, vaknade först vid 7,45...på tok för sent!!! men Sanna skulle ändå vara hemma idag, bättre å ta en dag extra för att vara på den säkra sidan. Nästa vecka e det Höstlov för henne så då blir det en vecka som hon får vara hemma om det inte blir att jag får gå in å jobbar timmar vill säga, Kim går som vanligt dom första dagarna iaf . 

Nu ska jag ta å kika på ams sida, kan ju ha kommit in några fler jobb att söka.

Tjao så länge. 



Ytterligare en A-intervju bokad

Jösses sägr jag bara. Igår kväll, ja var det runt 20 snåret skickade jag in en ansökan på ett USK-jobb inom åldringsvården...(ja jag vet vad jag har sagt om det tidigare men jag måste ju ha ett jobb å skulle jag vantrivas lika illa där som på förra så får jag ju bara se mej om efter annat.) Men iaf...en kvart senare ringer telefonen å det e chefen från det här stället. Gissa om jag blev paff!!! Hon hade satt sej vid datorn för att se om det hänt nått på ansökningsfronten då annonsen kommit ut under dagen å just då ploppar jag upp på hennes skärm. Hon blev genast intresserad å ville inte vänta med att boka in mej för en intervju...så den 30 okt gäller det åter igen. Får jag tjänsten så börjar jag 17 nov, ska i ärlighetens namn säga att jag inte e ett dugg orolig då jag har sån erfarenhet inom yrket, det ända som kan bli svårt e lönen. Jag la mej "rätt högt" i anspråk men tydligen spelade det ingen roll för henne, visserligen kan det ju vara så att hon vill sänka men så gör ju chefer i regel allid. Högt e det väll inte egentligen, borde i regel ligga på den nivån från början med tanke på vårat ansvar inom vården men man måste ju börja nånstans. Jag hoppas iaf att jag får igenom mitt anspråk...då har jag ökat min lön med hela 6200kr sen jag slutade på Björnis å det e inte ens ett år sedan.....hmm ja ni ser, det lönar sej att byta jobb mellan varven...haha.

Sanna e hemma idag med, rätt uttråkad men det blir hon så lätt så inget förvånar mej. Jag har nyligen duschat å fått på mej kläder, ska snart ta tag i sängbäddandet. Förvisso e det väll snart dax att lägga sej igen men det känns skönt å veta att det e bäddat iaf...försöker vara så ordentlig varje dag men jag ska inte påstå att jag är det....försöker iaf ;-)

Ja så var det  där klassiska...middagsmaten. Här blir de så trist mat som Mos å köttbullar men står det på listan så gör det, bara att följa så man slipper fundera i onödan...haha

Nää nu kallar plikten...Tjao


Jobbig nattning...

.....kan inte begripa varför det ska vara så svårt att få ungarna i säng. Kim som annars e lätt att natta har börjat strula en hel del dem senaste kvällarna. Just nu e båda vakna å jag har just varit uppe å sagt till dom båda å jag hoppas för allt i världen att det e sista gången jag behöver springa upp för denna trappen å säga till. Blir så trött.
Kim som inte sover middag borde ju i regel vara skittrött vid det här laget men tydligen inte eller oxå e det så att han är skittrött å inte kommer till ro, vad vet jag?? Tröttsamt är det iaf. Tur att han e lätt å väcka på mornarna å kliver upp så fort man väckt honom. Fröken trotsig däremot e helt hopplös att få upp, henne får man tjata sej grön på å det slutar oftast med att man blir irriterad innan hon klivit ur sängen. Hoppas detta beteende e övergående å att det e fort för det här är inte kul. Man hinner ju knappt få en "vuxentid" alls på kvällarna innan man själv ska i säng. Man har ju i regel (iaf jag) en del att fixa med på kvällarna innan man själv kan göra natt å det blir bara senare å senare kvällar för mej, inte konstigt att man känner sej slut redan när man vaknar på morronen å inte vill kliva upp då klockan ringer.  Att få se ett tvprogram före kl 22 e i regel omöjligt för mej...börjar jag titta blir jag störd sjuttioelva ggr å får springa ifrån, alltså ingen vits att bänka sej i soffan förrän alla somnat å jag e vaken helt ensam. Trist men så e det för mej.

Usch vilket trist inlägg men jag behövde skriva av mej lite, tur att jag har bloggen.

Bye!!

Tråkig tisdag!

Blää vilken trist dag, jag har typ legat hela förmiddagen av ren tristess. Kollade lite på jobb men inget nytt har kommit in...iaf inte då men jag får kika lite senare igen. Finns inget att göra här hemma heller, ska bädda bara å sen klä på mej lite å sen påbörja maten men annars e det helt "dött".
 Har Sanna hemma idag, hon mådde inget vidare i går efter simskolan, klagade på ont i benen, halsen och huvudet. Lite feber fick hon i natt oxå. hon har legat framför tv,n mestadels idag å bara tagit det lungt. Hon sov rätt länge i morse oxå, det behövde hon. 

I går var det en hektisk dag för mej, jag trode aldrig dagen skulle ta slut. Först hade jag ju A-intervjun, sen blev det en sväng till Farsta där jag hittade en jacka, handla en snabbis, hem å göra middagsmaten å sen var det tajm att dra på Drop-in fikat på skolan. Han med en snabbfika, hade inte kollat hur bussen gick mot Centrum så när vi kom dit hade den gått för 5 minuter sedan...nästa skulle gå efter 22 min. Med lite bollande fram å tillbaka med Sanna bestämde vi oss för att gå från Vista till Huddinge C, trode det skulle bli en massa gnäll men jösses så bra det gick. Jag var nog mer andfådd än hon...haha. Vi kom en kvart innan simskolan började så hon han iaf byta om i lugn å ro. Skönt det.  Efter det hämtade Peter oss, vi åkte förbi svärmorsans jobb å sen hem. Sanna slocknade nästan direkt å det gör hon inte annars...så näe, riktigt kry var hon inte då. Kim var däremot hopplös att lägga, brukar annars vara tvärtom....efter 21 somnade han. *pust*

Nä nu måste jag lätta ankar från datan. Tjao.


Hemma igen från A-intervjun

Sådär ja, nu var en intervju avklarad. Kändes som det gick väldigt bra. Personen jag träffade var en spontan och glad människa som gick väldigt lätt att prata med. Vi skrattade en del ihop oxå...hehe.
Det som var det svåraste i hela samtalet var löneanspråket....det var inte lätt eftersom hon sa att jag skulle gå som barnskötare å jag vet ju inte alls hur mycket sånna outbildade ligger på i lön..jag e ju bara hemma på oss USKor om man så säger. Hade det varit en USK-tjänst hade jag förvisso lagt mej mycket högre. Nu ska jag vänta på svar, inom 2 v skulle jag få veta men jag hoppas på att det går fortare än så....avskyr sånna här väntetider...bläääää säger jag bara.

Hmm undra vad jag ska hitta på å göra nu då, nu e jag ju i gång efter denna morronprommis som faktiskt var väldigt skön å avslappnande, borde kanske sätta det i rutin men jag vet hur jag är så jag lovar inget...haha.
Idag e det Drop-In fika på skolan, tänkte åka ner på den å sen blir det att ta bussen till Huddinge så Sanna kommer till simskolan idag med. just nu känner jag för att lägga mej på sofflocket en stund men jag vet att det inte enån bra ide för jag lär ju somna å då blir resten av dagen helt galen.

Må så gott alla mina underbara Bloggläsare så hörs vi av snart igen....lämna gärna ett avtryck innan du går.

Kramix

Dagen D, gomorron.

Ja som jag skrev i förra inlägget så har jag svårt att ta mej ur sängen på mornarna, inte för att jag inte orkar alla gånger utan snarare för att det e så jäkla skööönt att ligga under det varma täcket å så var det i mrse. Jag vaknade en kvart innan klockan, tänkte först gå upp men så gjorde jag inte det. Kände mej jättepigg men jag låg kvar å tänkte lite...(ja jag kan faktiskt vara kreativ oxå...) å vad hände???....John Blund attackerade mej å jag somnar om!!! Arg på mej själv nu. Men så iaf vaknar jag av klockan...men inte fasiken kliver jag upp direkt, då var jag ju trött helt plötsligt....en halvtimme senare tar jag mej ur sängen men nu sitter jag iaf här klar å gå. Kim kom just ner å jag har väckt Sanna, hon e svår att få upp...morsan säger att hon e som jag...haha men vem vill tro nått sånt?? ;-)

Näe här kan jag inte sitta, uppdaterar när jag kommit hem...idag e det ju stora dagen D. Inget speciellt för andra kanske men för mej e det en stor dag....lite nervös börjar jag bli oxå känner jag. Hmm, bäst jag tar en macka så inte magen gör ifrån sej ett konstigt läte under självaste intervjun, vore en aningens pinigt.

Kraaam

Borde sova

...ja jag borde egentligen sova nu men jag e inte så pass trött ännu. Har just tagit mej en varm å skön dusch å nu sitter jag här med en god kopp te` som avslutning på denna dagen. Har lite doftljus tända här i min ensamhet å det luktar en mild doft av Snöbär i mellanåt, så myyysigt.

I morron ska jag på A-intervju, redan kl: 08,00 ska jag vara på plats och jag som annars e svår att kliva ur sängen måste se till att gå upp skapligt så jag hinner fixa mej å få i mej lite kaffe i godan ro innan det e tajm att väcka barnen. Jag avskyr massa spring runt benen på mornarna å oftast blir det lite stressigt då jag gärna ligger kvar i sängen alldeles för länge i bland. Mamma kommer strax efter sju å ska ta barnen till dagis å skolan när jag gått så jag måste se till att allt dom ska ha med sej e på sin plats innan jag drar vid 7,30. Ska bli skönt med en morronpromenad i lugn takt, inte ofta man får det....får å får e dumt att säga för det e ingen som säger nått om jag skulle få ändan ur å ta mej en regelbunden prommis på mornarna, snarare tvärtom. Nåja, e det så att jag får jobbet så blir det fler sånna mornar...det e ju gångavstånd till den arbetsplatsen å cyklar jag e jag framme på typ 7 min. Nice, bättre kan det inte bli.

Uppdaterar mer i morron när jag varit där......håll ut tills dess....

God natt !

Go morron....

Ja då har ytterligare en vecka av ens liv snart passerat...shit, redan fredag!! Lusten att blogga eller orken kanske jag skulle säga har inte funnits riktigt, gör nog inte det nu heller men jag vet att jag snart får pekpinnar över dålig uppdatering annars så jag slänger in ett par rader...;-)

Sanna har börjat simskolan nu, gått två pass och hon tycker det e skoj. Hon tycker det e synd att det e så kort tid bara, vill gärna vara där längre och det kan jag förstå, 30 min går fort nät man har kul.

Garagebygget går kanon....det syns tydligt vad det ska bli om man säger så, tror han snart kan hänga på porten å sen ska panelen på oxå....säkert nått annat som måste göras där i mellan oxå men jag kan inte sånt så jag låter det vara osagt...blir superbra när det e klart sen. Garageporten och mototrn har vi hemma redan som väntar på att bli fastsatta...nice.

Min arbetslöshet med lite tur nu kan vara till sin ände. Vet att jag inte ska ropa Hej ännu men på måndag morgon kl 8,00 ska jag på intervju på en förskola för hörselskadade barn...låter intressant så det ska bli kul å gå dit. Bara jag slipper sitta å vänta i evigheter på svar sedan.....vill helst veta direkt om jag får jobbet eller inte. Lite ljus finns i allt mörker. Min A-kassa har jag inte kommit i gång med, saknas lite papper innan jag kan skicka iväg allt å det ska tydligen vara så jäkla svårt att trycka på print för vissa...*suck* men förhoppningsvis så behöver jag inte använda mej av det iaf. *Håll tummar å tår, snälla*

Nu e barnen på dagis/skola, maken ligger i sängen och sover å här sitter jag. Funderar lite på vad man kan hitta på i dag....inget planerat och halvdant väder e det ute oxå...jaja jag kommer ng på nått tids nog.

Må så gott. Bye


Måndag igen...

...ja då var vi inne på en ny vecka. Hoppas den ger lite trevligare väder än det vi haft under helgen, igår var det riktigt ruskigt höstväder. Jösses så det blåste här i natt, det riktigt tog tag i huset kände jag å regnade gjorde det oxå kan jag lova. Idag e det visst lovat litesol men jag har slutat lita på väderprognoserna, det har visat fel många gånger.

Nu sitter jag här med mitt morronkaffe, ungarna ligger i soffan å ser på tv. Ska snart gå å klä på Kim, Sanna e klar med kläderna men det går segt för henne att ta fram frukost, blir vll i sista minuten som alltid. *suck* Idag ska dom iväg till Trollskogen med skolan så det var matsäck som stog på listan idag. Hoppas hon klarar sej på det hon får med sej, men det e hon själv som valt vad hon ville ha med. 25kr skulle oxå med, antar att det e till inträdet. Vi föräldrar skulle bli bjudna på gratis droppinfika som kompensation för dessa småpengar...hehe allt som e gratis e gott, så visst blir det att gå på dropinfikat när dom har det....hoppas jag. Man kan ju aldrig veta om jag fått jobb tills dess eller inte. Sökte ett i helgen oxå, får se om man får nått svar.
Är upp i 3 sökta jobb sen 3 okt, inte mycket men jag tycker det e alldeles lagom.....måste ju ha lite å göra varje dag. *skratt*

Nä nu ska jag gå å klä på sonen. Ha en fortsatt bra måndag!

Städning å garagebygge....

...ja som överskriften lyder så e det mycket här just nu...hehe. Peter får hjälp av en granne med garaget å jag håller på med storstädningen här hemma. Meningen var att vi skulle göra det tillsammans men sen kom grannen O med grejjer till garaget så det var bara för Peter att gå ut. Gör mej iof sej inget men det är en hel del som ska kastas så det står innanför dörren nu å väntar på att få komma iväg...jaja det hinns nog med det oxå.
För övrigt e det lungt, ja om man kan säga så i nuläget men vi e iaf friska å krya allihop. Det e så mycket jag vill få gjort men allt har sin tid....tar lite i taget så blir det färdigt tillslut. Nu går maskin nummer två med tvätt, väntar på att den ska bli klar så jag kan hänga den. Tar nu en liten snabbpaus nu, har just torkat av golven på övervåningen. Vill rensa mera men vet inte vart jag ska börja.
Sanna å Kim har en kompis här så dom e iaf sysselsatta ett tag, skönt. Då slipper man iaf ha massa spring runt benen å tjat efter godis.

Nää nu har jag inte tid att sitta här, "plikten" kallar.

Arbetslös.

Ja då var man arbetslös nu då...känns patetsikt att man som USKa sitter här utan jobb men så är det iaf just nu för mej. Inget jag strävat efter direkt och deffinitivt inget jag valt utan tack vare en person som jag trode var min vän har jag hamnat i denna sits. (Hoppas du fortfarande sover gott om nätterna)
 Förvisso visste jag att mitt Vik skulle gå ut men jag hade inte räknat med att jag skulle behöva skriva in mej på AF vilket jag var å gjorde i går. Nu sitter jag här å söker jobb.
Som tur är kollade jag upp lite info på kommunens sida ang hur många timmar Kim får gå på dagis å jag hade rätt....det gäller full tid den första arbetslösa månaden medans personalen på förskolan först påstog att det var 15 tim som gällde omgående. Haha jag har lärt mej att alltid ligga steget före å det var jag som hade rätt...IGEN gentemot dom. *stolt*
Jaja för många kan det tyckas och kännas skönt att få gå hemma ett tag men jag e inte sån.....vill ut bland folk och vara social, inte sitta här hemma å vänta på att dagarna ska gå. Just nu försöker jag få tag i min chef men det går inget vidare....hon är väll upptagen som vanligt.
Måste ha intyg som jag sedan måste skicka in till A-kassan å deras handläggning är tydligen upp till 8 v å hur ska det då gå ekonimiskt??? Tur att maken tjänar bra men vad hjälper det??? Vi e ju två som ska jobba, jag e ingen hemmafru å vill inte bli det heller.

Nåja så e det iaf för oss i nuläget......då vet ni det.

RSS 2.0