Mår betydligt bättre nu

...än vad jag gjorde i början av veckan kan jag säga. Herre jävlar vilken förkylning som bara hoppade på mej från ingenstans. Febrig å däbbt i näsan var jag å mådde helkasst. Brr. Idag e det bättre. Lite sitter kvar än men jag e uppe på benen sen ett par dagar å gissa om jag hinkat te dessa dagar...hua, snart blir de översvämning i kroppen på mej...haha.

I tisdags var jag iaf å demade hos svägerskan, kunde inte låta bli då jag visste att det låg en rejäl lösorder å väntade...sammanlagt hamnade kvällens summa på strax över 6500kr !!! Gissa om jag var nöjd, min bästa försäljning hittills...wow säger jag bara, jag kunde!!
Skulle vara kul med fler sånna summor men jag e nöjdmed genomsnittet på runda 2500...men det tar sej uppenbarligen. *smile*

Annars e det inget speciellt att skriva om, en rätt så otrevlig grej har kommit till min kännedom som jag nu blivit "indragen" i, kanske fel ord men så e det. Kan inte gå ut med det så här ofentligt då utredning fortfarande pågår men jag vet en sak...jag skyddar inte dessa två. ALDRIG I LIVET!!! Gräsliga människor det finns i vår värld. *ryser*
Nog om det.

Den övriga familjen mår iaf bra, ingen som blivit sjuk av mej...inte ännu men det kan ju komma. Håller tummarna för att det inte blir så.

Blääää så uttråkad jag är.

Kram

Sjuk

Blää jag mår inget vidare. Det var länge sen som jag var så här dålig. Halsont å feber, hoppas det stannar därvid så inte influensan e på intåg menar jag. Halsen kände jag av redan i lördags, gjorde inte ont men tjockt. Likaså i går men sen på kvällen började jag känna att det onda smög sej på å i natt kom febern. Vid två tillfällen i natt fick jag ta alvedon...fyy så jag mådde skit.
Nu väntar jag på att klockan ska bli tajm till att skicka iväg barnen s jag får krypa ner i min säng å bara soooova bort skiten som tagit överhanden över mej.
Det var visst en till som ringt sej sjuk på jobbet i morse med liknande symtom....lite mysko egentligen att det inte e fler barn än vi personal som e hemma men dom kanske inte e lika mottagliga för detta skit....kanske tur det på sätt å vis. Nu när jag e hemma så har all personal på "min" avdelning legat sjuka så nu har vi gjort vårat....ett barn hemma för knasig mage men annars e alla på plats fortfarande. Hmm, kanske blir deras tur när jag e tillbaka, man vet ju aldrig men det verkar ju som smittan bryter ut med en veckas mellanrum ungefär.

Sitter här med min kopp te å fryyyser...brr, skitkallt å halsen gör så jäkla ont å inte känns det mindre när jag gäspar heller.

Orkar inte sitta här mer, ska bara ögna igenom aftonbladet en snabbis sen blir det soffläge.

Kramisar på avstånd

Lite gjort iaf

Idag var jag hemma emd tösabiten. Hon verkade inte må så bra i morse men under dagen blev hon som vanligt igen. Nåja, allt ont har nått gott med sej som man brukar säga så vi tog bussen upp till flempen för att handla lite snabbt. In på VC å fick min P-spruta oxå, skööönt, det var alldeles för länge sen som jag skulle tagit den...fyyy på mej.
Fick en tid bokad i februari oxå, jag frågade DSK som gav mej sprutan lite om struma å det hon nämde som klassiska "symtom/besvär" e precis så jag haft så hon tyckte absolut att jag skulle få det kontrollerat. Så 9 feb tror jag det var ska jag dit på eftermiddagen för provtagning å så.
Åkte hem på samma bussbiljett å en timme senare ramlade Sara in med grabbarna. Ungarna lekte å vi två gol för fullt till SingStar...haha. När dom åkt började jag med middagen...Hemmagjord fiskgratäng....mumsfillibaba.

Blev lite seg när maten stog i ugnen så jag la mej på soffan men jag kände att det var inte bra för ögonen höll på å gå i kors så jag for genast upp å började frosta ur frysen i stället. Lika bra å passa på medans det ekar tomt innan det e tajm för påfyllning.

Hämtade sonen å serverade maten sen var det lite telefonsamtal som skulle avverkas å nu sitter jag här.

I helgen bytte jag gardinerna i kök å v-rum, drog ner lite av utebelysningen å i går bäddade jag rent i dubbelsängen. Tänk så lättad man känner sej efteråt när man fått sånt gjort. Tur att det inte e varje dag för särskilt soj e det inte, i af inte i mitt tycke.

Nu nalkas barnanattning å en kopp kaffe på det.

Tjao


Tråkar

Just nu har jag ätit en mycket sen lunch men å andra sidan fick jag en rejäl sovmorron oxå...sen att jag inte sov hela tiden utan bara låg å drog mej under täcket har ju ingen betydelse. Gick upp vid 12-tiden å det var faktiskt skönt att få ligga så länge. Kan inte minnas när jag gjorde det sist.

Har strukit gardinerna som ska upp i v-rummet å hur tråkigt är inte det på en skala?!?! Stryka alltså, fast ibland kan det vara rätt avslappnande oxå men inte när man ska få gardiner snyggt strukna...jag får aldrig till det ordentligt men jag gör ju ett försök iaf...hehe.

Ska snart ta en kopp kaffe å en cigg innan jag ska fixa med gardinerna, måste stryka dom ska upp i köket oxå...bläää. Nån som erbjuder sej frivilligt att ta över kanske??

Nähe nä, tänkte väll det. Om jag säger att föstrena skulle behövas putsas, kommer nån frivilligt dårå?? ........

Må så gott så ska fru Tråk tråka vidare. kram


Födelsedag!!

HIPP HIPP HURRA!!! det e min födelsedag idag...hehe så jag säger GRATTIS till mej själv.
Hittills ett sms från svägerskan, maken pratade jag med förut men han sa inget...kanske inte tänkte på det även fast jag bad honom köpa tårta. Får se vad det blir för väder idag, regnar det är jag inte ett dugg överasskad för det e vad det bruar göra på mina födelsedagar, iaf som jag minns det dom senaste åren. Snö var det mååååånga år sen jag upplevde på min födelsedag, typ när man var barn eller nått.


Shit vad trött jag är idag...känner ingen lust till nått mer än dra täcket över huvudet å sova. jaja när jag väl e på väf till jobbet går det bra men startskottet e segt att dra igång...haha.

Nä nu måste jag kila, har två barn att göra klara innan vi lämnar huset.


Kraaam

Så var det lördag igen...

Nu så har jag jobbat 3 dagar, skönt med mjukstart. Dels kortvecka å sen har vi inte haft full barnstyrka, som flest 16 barn av 22. Trivs kanon där och som det känns nu vill jag gärna fortsätta mitt VIK om det blir aktuellt. Jag e inte van att jobba dagtid/heltid så det här blir en prövning för mej...nyttigt å då får jag ju verkligen känna efter om dagtid är nått för mej eller om jag ska falla tillbaka till vårdens oregelbundna arbetstider. Visst, nu e man ju ledig varje helg, alla röda dagar osv men att jobba kvällar å helger har för mej varit rätt behagligt dock...Hur som helst. Jag TRIVS!! å det e viktigast. Man e ute mycket, det e skönt å jag behöver komma ut, gör det gärna inte frivilligt på egen hand (latmasken som tagit över??) fast nu e det ju andra bullar som gäller.....

Idag ska vi skaffa present till Sannas klasskompis som har 7års party i eftermiddag nått annat står inte på "Att göra listan"...bortsett från städningen men den tar jag sen....när jag får lust. Hihi nu kan jag ju skylla på att jag jobbar heltid när jag inte orkar städa.

Partylite kommer jag förmodligen få lägga mestadels på helgerna....visst e det nån som absolut vill ha en vardagskväll å bor nära så funkar det ju, jag e inte omöjlig på nått vis för man vill ju heller inte ha alla helger uppbokade med sin hobby för familjens skull. Nåja det löser sej, jag knan i annat fall boka två demosar efter varandra el per helg så har jag en-två helt fria....alla sätt e bra utom dom dåliga.

Barnen sitter som klistrade vid tvn, vet inte vad det är som visas just nu på Nicelodeon men tysta e dom å blinkar knappt haha. Ska se om jag får liv i maken nu....

Kram på er


Städat ut julen

är vad jag har roat mej med idag, eller iaf så gott som för gardinerna sitter fortfarande uppe. Får se när jag får lust att fixa det, måste ju bestämma mej för vad jag ska sätta upp i stället innan jag river ner julisarna, avskyr nakna fönster. Så typiskt att det skulle börja snöa nu....visst e det mysigt med snön men den kunde väll ha kommit vid jul??!! Nåja, ungarna njuter å tjuter av glädje så dom e ju roade iaf hehe. Trist att jag redan hunnit ta ner julstjärnorna/stakarna, det blir så mysigt med snön å skenet från fönstren...riktig julkänsla.
Har varit till KK idag oxå så jag blev med mössa, vantar, inneskor samt en hög med strumpor....byxor skulle jag oxå behöva infrskaffa men det får bli nån dag när jag har mer tid för sånt.

Hade tänkt gå en prommis idag nu efter maten men jag drog mej för det när jag såg hur det snöade, visst kan man gå i det vädret oxå men näää.....dålig bortförklaring men jag tar igen det i morron när jag e i full fart från morron till kvällen...haha.

Jag har kommit på att jag bara har 2 riktigt nära vänner (M & C) men å andra sidan behöver man ju inte ha fler än så. C är den som vet det mesta om mej å kan mej utan å innan till. När jag blev a-lös var hon ett ivinnerligt stöd, utan henne hade jag nog brytit ihop totalt. TACK !!
M är oxå en person som känner mej, rätt väl iaf, och är en person med hjärtat på rätt ställe. Helt underbar människa som fått lida så gräsligt mycket i sina dagar. Lider så med henne å familjen. Livet e fruktansvärt orättvist måste jag medge.  Visst finns det fler i min omgivning som jag tycker jätte mycket om men jag känner inte riktigt på samma vis för dom....inte samma förtroende å framförallt inte samma närhet. Sen har jag ju en hel drös med "ytliga" vänner oxå så ensam e jag ju inte haha fast ibland hade det nog varit rätt skönt att inte känna någon heller...iaf när alla pockar på ens uppmärksamhet samtidigt å vill saker hit å dit hela tiden....bläää för att vara Carmen ibland.

Hmm, varför skrev jag det där? Kanske behövde jag rensa skallen lite på mina innersta tanker...det e ju dels därför jag har bloggen men även om jag har den lösenskyddad så har jag inte velat vända ut å in på mej till fullo.

Nää nu ska jag inte trötta ut er mer, ska gå å se om jag kan se var mina barn e som har gått ut å lekt i snöyran.


Kram på er alla goa människor.

Då var det tisdag den 6 januari 2009

och i morron Onsdag börjar jag åter att jobba. Ska bli sååå skönt att få komma in i vardagsrutiner ordentligt gen. Dagis och skolan startar ju oxå samt makens jobb, får se var han hamnar förresten för dom behövdes tydligen på nått annat ställe men det får han väll veta i morron.

Jag har iaf fått ett VIK på dagiset jag e timmis på hela Januari till en början, kunde kanske bli förlängt sa chefen men vi börjar så här. Jag e jätte glad för det, har ju faktiskt inte jobbat så många pass hos dom å ändå blir jag tillfrågad, kanske beror på att jag fanns tillgänglig omgående eller oxå e det så helt enkelt att dom tyckte jag passade in hos dom. Inte vet jag men jag e glad iaf.

Senaste tiden har jag varit så in i bombens jäkla kvällstrött å knappt orkat hålla ögonen öppna efter sjusnåret. Har slummrat till av och till hela tiden framför tvn men det har oxå gjort att jag varit uppe TIDIGT på mornarna i stället å nu i efterhand när man kommit in i den rutinen med morronpigghet så tycker jag faktiskt att det e rätt skönt. Visst, irriterande om man vaknar vid sju på morronen å det e lördag, vem som helst vill ju sova länge då men jag kan inte somna om längre utan masar mej upp å vaknar till i min ensamhet. Lungt å skönt.

Just nu e det bara jag å sonen som e vakna här å det enda som surrar på tvn är barnprogrem å åter barnprogram...jag som vill se lite tv4-nyheter men då blir det ett jäkla liv på sonen å det vill jag inte ha så här på morronsidan. Får nöja mej med nätets aftonblad haha. Ska snart gå upp å väcka tösen, dax att få in sovrutinerna ordentligt på dom små liven nu...Kim e inga problem men Sanna e där emot helt hopplös....vänt helt galet på dygnet under denna evighetslånga ledigheten...nää fyy, nu måste vi komma i ordning här igen.

Varför skriver jag egentligen denna blogg??? Har ju inte så mycket att förtälja utan det blir bara en massa ord rad efter rad...jaja nån läser det säkert med hopp om att det ska bli mer intressant hihi.

Tjao


God morron i januarifrosten

och ett god fortsättning på 2009 borde jag nog som alla andra skriva.
Synd att det inte kom nån snö under julen men jag tycker gott det kan räcka med all den frost som ligger på backen...det e fint å mysigt det med. Härligt med minusgrader, gör det lite vintrigare då haha.

Vår nyår var lugn, i år åkte jag iaf inte skottkärra *asg*
Det var vi i familjen bara som åt å drack lite gott på kvällen. Barnen var så ivriga på att få se raketer men när det väl var dax tyckte dom inte det var lika spännande längre. Dom stog innanför dörren å såg alla färger som bredde ut sej på den nattsvarta himlen genom hallfönstret medans jag stog på altanen å njöt. Vackert, vad mer kan man säga?!

Kimselimsen somnade rätt fort när vi kom in, Sanna ville så gärna vara vaken ett tag till men la sej strax efter hon med när hon märkte att jag gjorde mej klar för natten. Jag var sååå trött så när klockan just passerat 01,00 på nyårsnatten så sov jag som bäst....ZzZzZzZzzz

Skönt att både jul å nyår e över nu så man kan andas ut lite. Visst e det mysigt med högtiderna men det ska ju stressas så för nått som e över på ett ögonblick men man får väl tänka att det bara sker en gång om året så det kanske kan vara värt det då....??!!

Så vad ska detta år erbjuda mån tro? 2008 var inte helt galet till en början men slutet på året var mindre kul då jag plötsligt stog utan jobb.....nää inte ska vi blicka tillbaka på det förgågna, vi ska se framåt nu på det nya året som vi klivit in i å njuta av vad det har att ge.

Mitt 2009 börjar väll rätt bra...Jag börjar jobba på dagis den 7 jan å månaden ut sen får vi se om det kan ge förlägning osv men 1 mån med  jobb å inkomst är bättre än att gå hemma å kvävas på A-kassa.
Barnen har hållt sej friska så vi får hoppas att det fortsätter så oxå.....

Undrar vad man ska hitta på idag då. I går satte vi upp Sannas hylla hon fick av morfar i julklapp å slängde den gamla, rensade massor å dammsög golvet....sen var jag trött. Hon ska få in en vit hög Malmbyrå på sitt rum oxå men jag vet inte när jag orkar flytta den...ska ju tömmas först oxå. Bläää.

Jag skulle behöva åka å shoppa dojjor så jag kan jobba...inneskor samt bra å varma vinterskor behöver jag. Kanske ska lura med mej Tess, hon kanske kan tipsa om bra såddana med tanke på att hon jobbar på samma stäle å vet ju hur mycket man e ute osv.....ja ni fattar nog hur jag menar fast jag inte kan formulera mej ordentligt.

Kim sitter i fotöljen å ser på Nikelodeon, jag sitter här å har ätit en ordentlig frukost (för att vara jag så är den det...) å nu e jag inne på min balja kaffe nr 2....mums.

Må så gott allesammans.

RSS 2.0