Sommaravslutning på dagis idag + lite annat

Tiden räcker inte till känner jag....massor att göra hela tiden. Önskar jag var en robot ibland som kunde blinka Syntax Error å få vila lite. Inte gör värmen saken bättre heller. *svettas* men man ska inte klaga, den riktiga sommare har ju inte börjat ännu.

I onsdags förra veckan hade vi konferens med jobbet på Viking. Mycket trevligt måste jag säga å kul å få lära känna arbetskamraterna lite mer på "djupet"...vissa kunde förvåna en rätt rejält må jag säga...haha.

Sedan på lördagen var det grill å dildoparty hos T...skitskoj å mycket lyckad å trevlig kväll....vill ha fler av sånna kvällar framöver!!!! Jisses vad mycket skratt det blev under kvällens lopp. Säljaren som demade var bara så kanon alltså, hon hade humor, skojade å plojade....henne vill jag ha då jag ska ha dildoparty, så e det bara.
På Mors Dag hände inget speciellt...allt var som vanligt....trist men sant. Jo ett litet Grattis fick jag dock av min dotter å min mamma var här å fikade en snabbis. Maken var på fiskejakt.

I måndags hade jag utvecklingssamtal för Sanna på dagis....allt var bara sååå bra å fröknarna märker att Sanna e klar för skolan, utan tvekan. Hoppas bara att den nyfikenheten sitter i sen oxå när hon fått mer kött på benen om vad skolvärlden faktiskt handlar om.
Appropå det så var det 1 år sen jag gick ut min USK-utbildning här om dagen...så nu är jag en "äkta" UNDERSKÖTERSKA å kan stoltsera med min titel. I mina ögon e man det redan första dagen efter avslutad utbildning men inte inom alla arbetsplatser tydligen, då ska man jobbat ett år efter. Jaja nu e jag iaf det å e sååå nöjd att jag gjorde det, suget att plugga mer maler inom mej så kanske att jag hoppar på en distanskurs när jag ändå e i farten.

Idag jobbade jag ett extrapass på 4 tim...gick till jobbe i morse å var det inte för att jag behövde ta en tur ner till Huddinge så hade jag gått hem oxå. I Huddinge rusade jag runt i affärerna å letade keps till Kim men det fans inga som föll mej i smaken, vill inte ha en svart till honom å dom andra färgglada var antingen på tok för stora eller för små. In på Guldfynd å köpte Studentpresent, in på Food Market å handla lite snabbt å sen till bussen igen. Var hemma vid 14 tiden å då började sommaravslutningen på dagis så då stressade jag in med varorna å in på dagisgården. 20 min för sen å då hade Kims grupp redan haft sitt så honom missade jag helt. *snyft* När jag kom var det 6åringarna som stog på trappen å ropades upp en efter en....som tur var hade inte Sanna suttit på stolen ännu så henne fick jag se iaf. Min lilla prinsessa som ska börja skolan i höst....hur ska det gå??
Efteråt var det fika å gissa vem som sprang fram å tillbaka med tallriken påfylld med snask om inte Kim, tillslut tyckte han väll att det blev för mycket så han bänkade sej vid det uppdukade bordet som översvämmades av allt gott fikabröd...haha min lille kille vet hur man tar för sej. *asg*

         
Här ser ni några bilder från dagens sommaravslutning!


Mitt i mellan alla tider man har att passa både hit å dit så ska man ju lyckas få till det med resten oxå, ja ni vet hem, ungar å jobb.....å dessutom få in en stund för egentid som jag faktiskt numera börjat prioritera....måste för att kunna orka med allt känner jag. Det behöver inte vara nått speciellt för mej att göra, bara få gå ut en sväng om det så bara rör sej om tio minuter...spelar ingen roll men jag tar mej tiden att få rensa tankarna å bara få vara.

Dessutom ska jag fixa inför tisdagen då jag har Lingon å Blåbärsparty här hemma, då ska det inhandlas för det samt inför Sannas Lidautflykt med dagis på onsdag. På onsdag ska jag dessutom i väg på ett möte på förmiddagen för att sen stressa vidare till konferensen på mitt jobb, hoppas jag överlever...haha.
På torsdag e det 5 juni å vår 1a BRÖLLOPSDAG!!, givetvis jobbar jag kväll då men morron på fredagen men det hjälper ju inget...får fira till helgen sen.

Jaja jag har nog tråkat ut er tillräckligt så nu tackar å bockar jag för att ni orkat läsa ända HIT!!!

Kram på er!

God morgon mina vänner!

Jag är Trött!! men det borde man nog få vara efter att ha jobbat ett 13 tim pass i går, eller hur? Fast  det är nog inte jobbet som gjort mej trött egentligen utan det beror nog mer på att jag aldrig kommer i säng som jag borde....för lite sömn helt enkelt. På jobbet är det nästan för lungt ibland så jag borde inte gnälla.
I dag e jag ledig, tror jag ska sova...haha har iaf inget annat inplanerat. Sitter nu å dricker mitt morronkaffe för att med lite tur få ögonlocken att hålla sej på sin rätta plats när jag snart ska bege mej in till dagis med barnen.

Jag läste just igenom förra inlägget å upptäckte just en miss jag hade gjort. Vi har ju faktiskt blivit med en liten motorbåt...inte så intressant kanske men för maken e det rena drömmen. Vi delar den med en annan familj fast det e våra gubbar som kommer att använda den mest...ja behöver jag säga att det ska vara till deras fiske?! Så nu står den här på uppfarten å väntar på nästa premiärtur. *asg* Ska se om jag hittar nån bra bild på den sen som jag kan lägga in.

På onsdag ska vi på planeringsdag med jobbet, åker en dagskryssning med Viking. Vet inte om jag ska säga att det ska bli skoj...tycker inte dessa båtturer ger så mycket men nu e det ju iof sej inom jobbet så det blir ju på annat vis. Festarprissar tror jag det inte döljer sej så många bakom deras ansikten, iaf inte hos alla men två vet jag nog kan festa till rejält om det behövs haha. Peter får lämna barnen då, inte för att han blev så lycklig över det direkt för då kommer han jättesent till jobbet eftersom han jobbar numera ute i Rosersberg...men vad ska vi göra, jag hinner inte ta mej in till terminalen till 7,15 om jag ska fixa ungarna...jaja han får lösa det i såfall, jag kan ju inte komma senare för då missar jag väll båten.

Nu e barnen på dagis, jag känner att jag smått börjar vakna till. Trevligt att solen tittat fram oxå, det gör mycket för ens humör, iaf för mitt.

Roligare inlägg än så här blir det nog inte så jag avrundar som det är å säger :

-På återseende!!!

Fixardag på dagis

Så vad har hänt de senaste dagarna mån tro? Hmm, inget speciellt egentligen...allt rullar på i sin vanliga bana med jobb, hem å ungar.

Idag var det en fixardag på dagis på eftermiddagen vilket betyder att det ska planteras, snickras, målas å massa annat för att barnen ska få en trivsam gård att vara på. Det görs varje vår, rätt trevligt men oxå lite för mycket. Korvgrillning var det oxå å i det mesta räknar förskolan med att vi föräldrar ska sköta om deras påhitt.
Jag valde den enkla biten, tog med en varsin blomma till Sanna å Kim som dom sen fick sätta där dom själva ville...enkelt å det gick fort. Resten av den stunden vi var där lekte dom lite å åt lite korv å drack saft. Själv satt jag på min häck på en bänk å småpratade lite med andra föräldrar...hehe.

image35

Kim vattnar sin nysatta blomma ordentligt. Mycket vatten ska de få sa han...hihi

image37

Så här fint blev det när Sanna satt sin blomma i rabatten helt på egen hand. Hmm, undrar om hon har lika "gröna" fingrar som sin mormor..tsss

 
Man blir hungrig av att jobba så hårt...gott med korv å saft.



image41

Vår älskade lilla dotter. Lik mor men sötare...haha

En ny dag till sin ände.

Sådär ja, då var onsdagen snart över å det börjar bli dax för att göra kväller här även för mej så småningom iaf...kommer ju aldrig i säng "tidigt" fast jag tänkt det många gånger. Det e ju alltid något som kommer i mellan, ...plocka efter barnen, fixa disken, plocka fram kläder till nästkommande dag, fixa tvätt osv..., ja ni vet vad jag menar.

Idag var Sanna å dom andra 6 åringarna på "upprop" i skolan. Dom fick tydligen gå in i respektive klass å träffa sina lärare. Det var skoj tyckte hon, lite konstigt oxå som hon uttryckte sej men hon längtar massor tills det e dax att få börja på riktigt. Hennes fröknar heter Sari och Ulla, Sanna har träffat Ulla tidigare i vintras när dagisgruppen var till skolan å hade sångstund så hon visste vem hon var å blev jätte glad när hon fick veta att Ulla skulle bli hennes fröken. Shit, min lilla bebis har blivit stor....å jäklar vad bestämd å envis hon blivit oxå...hehe men det har ju sin chram det med...till viss del. *flinar*

Kim´s avdelning brukar gå till skogen på onsdagarna å träffa Ulle-Bulle (en stenfigur med "hår å kläder" som brukar berätta saker om naturen osv) men idag var det så lite personal att det inte blev av. Han var lite besviken när han kom hem för han e så stolt varje gång han får ta sin ryggsäck med frukt i till dagis. Ulle-Bulle har feber å e hemma sa han...hehe om personalen sagt så eller inte det vet jag inte men Kim förklarade iaf att det var det som gjorde att dom inte kunde träffa honom idag. Lille snuttgubben...han e allt påhittig.

Jag var till jobbet mellan 12-15 idag, bara konferenstid. Babblade inte så mycket för det var inte mycket vi hade att ta upp idag men sen kom E för att prata om "Frida-schema" sista halvtimmen...åkte med henne å Veronica så jag kom hem fort. Så skönt.

Nu på kvällen åkte jag å Sara å hämtade våra inredningspryttlar...nu står dom så fint på v-rumsbordet å jag vill ha mer av Our-place grejjer...har inte fått nog ännu. *asg*

Så här fint blev det:

     


                                                                                 Klicka på bilden för att se den i större format.

Jag e iaf jätte nöjd å med detta avslutar jag nu mitt bloggande för att bege mej in i duschen nu.

Kram alla mina bloggkompisar!


Så vad hände i eftermiddags då?

Ja inte var det speciellt mycket inte...som vanligt med andra ord.
Jag lagade middagen klar innan jag hämtade barnen från dagis, inte ville dom äta heller utan sprang ut till kompisar direkt. Kim stog å såg på när det åkte runt en traktor å sopade rent utanför dagis, gissa om han var exalterad? (eller hur det nu stavas). Titta-titta ojj den sopar skrek han i mellanåt...hihi min lilla sötnos.
  
 
image28

När den gjort klart det den skulle tog Kim en tur på sin lilla polis MC. Trode först att knappen hakat upp sej för den lät oavbrutet men det visade sej att han låg hängandes över styret så magen tryckte in den hela tiden...han bara skrattade när han for runt. nu står den på laddning i väntan på nya äventyr i morron.

image29

Maken var på fisketur med jobbet. Dom hade tydligen bokat nån guidad tur så han var inte hemma förrän vid 19-tiden. När han fått i sej lite kaffe tog jag å Kim oss ett bad. Sanna var hos grannen å hoppade studsmatta å maken drog i gång gräsklipparen, det behövdes kan jag säga. Jisses så fort allt vuxit i denna värmen.

image30
Här ser ni en bild på vår framsida. Altanen ska målas i år e det tänkt, nu e den bara grundad. Vi kan inte riktigt bestämma oss för om den ska vara helvit eller om det ska vara rött å vitt. Jag personligen gillar det vita så jag vill nog ha det så, det bryter lixom av allt det röda på ett bra sätt. Vad tycker ni?

image31
Här ser ni en del av vår baksida. Gräset e oklippt när jag fotade. Gungorna ska flyttas å kanske tom monteras i sär för att köras ut till landet. Rabatterna ska det göras nått åt oxå men det e svårt att veta hur man ska göra för att det ska bli bra....kommer på nått med tiden hoppas jag.

Ja det var väll allt för idag. Nu sitter jag här iklädd morronrocken, ska snart ta mej ett bloss. Barnen ligger i sina sängar å maken ser på Hockey...
Tvätten ska hängas oxå å sen gör jag inget annat än slappar vidare.
I morron jobbar jag kväll å

God morron världen!!

Jaha så var det måndag igen då. Har lämnat barnen på dagis och nu sitter jag här och dricker mitt morronkaffe samt läser lite på aftonbladet. Måste ju hålla sej uppdaterad om vad som händer här och där.

Undrar vad jag ska hitta på och göra av den här dagen...e ledig och det vill jag känna mej oxå så jag tror inte att det blir någon direkt hemsyssla gjord.

Var på Inredningsparty för ett tag sedan hos Nettiz så nu går jag och väntar på leveransen..minns inte till 100% vad jag beställt...hehe men det kommer säkert bli kanon när det kommer. Ska lägga in bild på grejjerna sedan. Hade hoppats på att oxå kunna ha ett sånt Homeparty men som det ser ut nu är det fullbokat fram till sommaren så jag får allt hålla mej till hösten...jaja man kan ju inte få allt. *flinar*

I lörsags tog jag å barnen bussen till Flempan Centrum och handlade lite godis. Kim älskar att åka buss så han blev superglad när han fick veta. Mötte upp mormor vid affären vilket sedan resulterade i att Kim blev kvar hos henne..hehe så Sanna å jag fick åka hem själva.'

          image25
            Kim väntar på bussen.

image26
                       Sanna vid busshållplatsen.

Igår kom maken äntligen hem från sitt 4-dagars fiske. Han å Leffe tävlade i Gädd-SM i lördags på Mörkö men det var tydligen uruselt med napp över huvudtaget så det blev ingen fisk för deras del. Lite taskigt måste jag säga men det kommer säkert fler tävlingar, nu var ju detta deras första som dom deltog i så nu har dom iaf fått lite koll på hur det hela går till.

Barnen har varit hopplösa att natta dessa dagar, kan inte begripa det egentligen då dom e ute från morron till kväll...borde ju bli helt slut av all den friska luften men icke!! Kim har inte sovit middag alls i helgen men ändå så vill han inte somna. Själv känner jag mej helt död när jag väl kommer i säng och somnar numera på två röda, jag som annars har svårt att somna och måste vända å vrida mej ett par ggr innan.

Lägger oxå in en bild på min tösabit som väntar på att en kompis ska komma....hade tänkt få fler bilder under dagen men barnen var mer borta än synliga...tssss.

     image27

Ha det gott mina bloggläsare å skriv gärna nån rad, alltid kul att få läsa lite. ;-)

Wohooo!!

Nu e jag här inne igen! Inte illa va? Andra dagen i sträck typ. Jag gör framsteg. *asg*

Så vad har jag haft för mej i dag då?
Vaknade av klockan i morse...07,00, väckte tösen å så började tjatet på henne om att det var dax att kliva upp. Sonen sov hos mormor å maken e ju på landet så första ggn på evigheter fick jag ha sängen för mej SJÄLV!!! Underart. Efter en timmes tjat fick jag äntligen ut henne å in på dagis sen var det dax för kaffe å cigg. (min usla frukost, jag vet). Läste nyheter på nätet å kikade runt lite.

Strax efter elvasnåret kommer svägerskan med sina söner å hämtar upp mej....det var tajm för SHOPPING!! Vi for runt lie på olika ställen för hon skulle ha tag i en grill som vi hittade på MAXI...mycket prisvärd måste jag säga å rätt snygg oxå. Tror det blir en sån för oss med, ska bara övertala maken först. ;-)
Sen for vi vidare till Skärholmen.
Där har jag inte varit på evigheter så jag kände mej en aningen vilsen...hehe. Dök in på Gina tricot vilket inte var planerat men tur var väll det...jag blev med tre klänningar/tunikor i olika färger som jag bara e sååå nöjd med. Priset var det inget fel på så jag var ju bara tvungen att ta fler än en (129:-/st).

image21

Köpte mej en Blå, Rosa å en Vit...vill ha en svart oxå men det får jag ta en annan gång. Kikade runt lite i andra affärer oxå å på BoLagret hittade jag en svart hink som det står tvättmedel på


image22
           ...lite dyr (119:-) men jag kunde inte låta bli...har ju länge sagt att jag vill ha en sån till tvättstugan.

Vid fyra snåret anlände vi hemmåt gen...Kim å mormor stog å äntade på oss å sen var det tajm att hämta tösen från dagis. Hon ville följa med sin dagiskompis hem så nu e det bara jag å sonen här. Han står just nu å drar i mej å tjatar efter saft. :-)

Jaja som ni ser har det inte hänt nått intressant i mitt liv i dag heller men jag e glad iaf...vill SHOPPA mera!!!

                             Avslutar dessa rader med en liten bild tagen på sonen...alldeles nytagen.

image23


Kram på er alla bloggläsare.

Fyy så dålig jag är....

på att blogga alltså...läste just det tidigare inlägget å upptäckte att det e på tok för länge sen jag var här hinne.
Antar att det finns en del att uppdatera men hur ska jag minnas allt som hänt bara så där??

Jaja, får se nu.....jo jag e inte kvar på Visättra Ängar, jobbade inte ens min provanställning ut utan jag gick över till Glömsta i stället. Där har jag jobbat hela tiden i olika procent då jag fortfarande står som vikarie men det e så trivsamt att jag inte bryr mej sååå mycket. Visst vill jag ha en tjänst men det kommer nog en med tiden så det e bara att hålla ut.
Här hemma händer inte allt för mycket..Peter har börjat provslipa på trappen som sedan ska målas annars e det sej likt som tidigare.

Sanna fyllde 6år den 28 april...jisses min lilla bebis e en stor tjej nu som längtar till att skolan ska börja. Platsbekräftelsen kom för några veckor sedan så den 20 augusti börjar hon på Vista skolan.
Hon fick massa skojiga paket å hon tyckte om allt säger hon. Hennes rum går i Princesstema så ni kan ju gissa om det mesta går i rosa nyans där inne då...hehe men riktigt mysigt e det iaf där inne tycker jag.

image20
                                                          Sannas goda födelsedagstårta 28/4-08


Dagis tjafsar om ditten å datten så jag har dragit in komunen i det hela nu å hoppas på ett bra resultat...tydligen fler föräldrar som oxå vänt sej dit. Jag kände mej kränkt å ifrågasatt som förälder å till slut brast det för mej så jag kontaktade olika ställen innan jag kom i kontakt med tanten på kommunen. Skit trevlig kvinna som det verkar vara drag i, hon blev mäkta upprörd när hon fick höra vad jag hade att berätta.

Kim växer givetvis å blir stor för varje dag han oxå. Han fick en cykel av mormor i mycket tidig födelsedagspresent som han burnar runt med i området. Ska se om jag får in en bild på honom med den. Han fyller ju först den 24 juli men då känns det lite som att säsongen för cykel snart e över så därför fick han den redan nu.

image19
                         Kim visar stolt upp sin nya cykel och hjälm.

Maken har sin hobby med fisket så det e något han ägnar en del tid åt så fort det finns möjlighet. Det e kul att han har nått att göra fast ibland kan jag tycka att det går i överdrift å blir allt för ofta...jaja det e ju inte året om så jag låter honom hållas med det han tycker e kul.

Sommaren har vi inet planerat ännu...Kolmården blir det men sen vet vi inte. Ekonomin får avgöra helt enkelt men å andra sidan får maken skott å sen kommer det ju pengar från skatten så vi lär inte stå fattiga direkt.

Skönt att solen tittat fram med sina heta strålar...det e verkligen ett underbart väder som varat några dagar å jag hoppas det fortsätter. Visst behövs det regn oxå, absolut men det behöver ju inte överdrivas..haha. Försöker sitta ute så mycket jag hinner å kan i det fina vädret för lite färg vill man ju ha fått innan riktiga sommarvärmen kommer.

Igår var det Valborg. Hände inget speciellt då jag jobbade kväll. Jag tycker inte det e nått att fira så jag jobbar hellre å får lite extra i timmen än stå å huttra vid en brasa. Oftast brukar det ju regna då oxå vilket det gjorde i går med fast det duggade mest bara. Skit samma...Sanna åkte med grannen ner till brasan, hon kom hem efter 22 å hade haft jätte skoj men hon var trött. Hon somnade som en stock. Kim har feber men han e pigg fast han somnade fort han med igår efter att jag gett han en supp.

Förresten så e jag inte blondin längre...nää nu e man brunett igen..bara så ni vet. Intressant va?! *skratt*

Nu ska jag gå å fylla på kaffemuggen...tjao!!

RSS 2.0