Uppdatering från julen.

JULAFTON:

Ja redan på morronen var det paketöppning, dom får alltid en julklapp att öppna var för att med lite tur ha nått att pyssla med i väntan på tomten. Sanna fick Dumble-spelet å Kim fick en Monster Jam-truck bil.
Vi 11,30 kom farmor å farfar för att lämna julklappar och ta en julfika med oss innan dom skulle vidare till barnens kusiner. Kim var så ivrig att han tjatade på mej hela tiden om att jag skulle välja en julis åt honom som han skulle öppna, det tog för lååång tid innan dom delades ut tyckte han...hehe men tillslut blev det paketöppning å ögonen bara tindrade på dom båda.

                                             

                                                              I väntan på julklappsöppning med farmor å farfar.

Kim fick bla en stooor låda med smålego, han blev alldeles överlycklig å ville genast öppna den, han fick även ett set med brandbilar varav den stora hade olika knappar som gav ifrån sej olika läten...så som en riktig brandbil låter. Vi tyckte det var liiite väl hög volym på den men så edet ju med alla batteridrivna saker...haha å så fick han en snygg ryggsäck så nu kan vi slänga hans gamla.
Sanna fick bla 4-i-rad spel, Bratz-docka som man kan färga håret på å även använda produkterna på sej själv, en dragväska/ryggsäck av farmor å farfar. 

Senare på eftermiddagen kom mormor, morfar å Lena. Då var det dax att inta lite god julmat. Ungarna var inte så hungriga utan kröp mest runt julgranen. Sitta still framför tvn gick små korta stunder men nått större intresse för Kalle fans dock inte. När mat å disk var avklarat å kaffet framdukat började vi julklappsutdelningen. Sanna var dn som läste på dom å delade ut. Kim var ivrig å han knappt slita upp ett paket innan han skulle ha nästa. Kul å se skillnad från förra året då han knappt brydde sej om julklappar.

                                                         

                                                                     Sanna läser på en av alla julklappar, den här var till Peter...

Det kändes som julklapparna aldrig tog slut..haha men tillslut var det över. *pust*. Massa fina kläder fick barnen oxå. Behövligt så som dom växer hela tiden. Kim fick en jättestor bil som blinkar å spelar musik. Den diggade han kan jag säga, själv var jag inte lika förtjust i den efter ett tag. ;-)
Barne var iaf nöjda över alla julklappar å Sannas favorit blev Singstar....såklart som hon fick av Lena....men ett problem återstog.....vi har ju ingen konsoll!!!! Hmm, trist å Sanna blev lite lessen när hon kom underfund med att hon inte kunde anvnda det hon så länge längtat efter. Jaja vi får fixa det till helgen sa Lena.

Tomten väntade vi på...men han kom aldrig. I stället kom grannen in med tre julisar å sa att han sprungit på Tomten ute på parkeringen när han kom hem med bilen å fick äran att lämna över klapparna till oss för Tomten var tvungen att skynda sej hem för han mådde inte så bra. Barnen slet upp sina paket. Kim fick en stooor radiostyrd bil å Sanna fick en pysselpryl som man kan kopiera över mönster till papper för att sedan färglägga (svårt att förklara) å den gillade hon. Åhh vilken snäll Tomte vi har sa hon. *skratt* honom tycker jag om. Peter satte sej i soffan för att öppna det tredje paketet som visade sej vara till hela familjen...gissa om han blev snopen när han såg att det låg en PS2 i det......hahaha å inte ska vi tala om Sannas reaktion, jisses vilka glädjetjut som kom ur den lilla kroppen.

Mormor, morfar å Lena åkte hem å PS2an kopplades in...sen var det ett himlans skrålande här kan jag säga å riktigt skoj var det. Somnade sött tillslut fast det blev sent även för barnen.

Nu e julen äntligen över...jisses så fort det går...man stressar röven av sej veckor å dagar innan för nått som e över på ett kick...tur att det e ett helt år kvar tills nästa jul.

Juldagen å annandagen var rätt lugna. Sanna hade sin klasskompis här å sen var dom hos henne. Minns själv hur det var att vara barn, man ville så gärna visa vad man fått å sen var man ju nyfiken på vad andra hade fått oxå. Barn e underbara.

Avslutningsvis på detta inlägget lägger jag in en bild på min lille son när han lekte på sitt rum....så söööt liten snickargubbe.
 
                                                               

Kram å God fortsättning på er alla från oss i familjen Löfström.

Handlat

Idag var vi iväg å handlade julmaten å dom två sista julisarna vi hade kvar att fixa så nu återstår bara den dagliga städningen. Barnen börjar längta sej gröna efter att julklapparna ska läggas under granen, dom vet var dom ligger å trånar varje gång dörren dit öppnas... -Ska paketen fram nu? e den ständiga frågan...hehe. Får se om vi lägger fram dom i morron kväll, får se hur det blir men först ska det städas iaf.

Kim var utan blöja i går med, blev fler olyckor men gick rätt bra ändå. Idag skulle han med mormor till S-holmen så då fick han ha blöja på sej men sen togs den av igen. Vet inte men jag tror inte han e redo att åka bil utan blöja ännu så vi väntar ett tag med det., iaf tills man märker att han fått kläm på kisseriet ordentligt här hemma å kan säga till när det trycker på.
Han var med mormor hela dagen så när jag, Peter å Sanna kom hem efter handlingen tog vi det bara lungt. Borde kanske ha dratt igång städningen då men kände inte för det just då. Tror det blir en vals med snabeldraken senare i kväll å i morronkväll får det blir torkning av golven.

I går eftermiddag fick jag lusten till att skruva ner våran sängram så nu e det gjort å madrasserna står nu på sängben, huvudänden av sängramen står kvar men resten ska i sopen. Rummet blev på nått märkligt vis större...kändes skönt med utrymme fast det inte e så litet i vanliga fall annars heller men det blev bra å det var ju målet med det hela.
Peter fixade med elen i garaget, tog typ halva eftermiddagen/kvällen, vet inte om han e klar men det e nog en del kontakter som ska skruvas upp bara.

För övrigt e det som vanligt här hemma.....försöker sova ut på mornarna men vaknar ändå tidigt, mycket störande. I morse var jag aspigg strax innan 8 men jag klev ite upp förrän typ en timme senare.

Nu e det tajm för en kopp kaffe å en liten pepparkaka tror jag.....bye

Fått lite gjort...

Lite saker har man fått gjort så här långt iaf. Inget märkvärdigt men iaf. I morse vid 8 snåret stog jag å dammade i vardagsrummet, sen var det tajm att ta tag i tvätten som skulle hängas samt fixat med disken.  Nu har vi precis avverkat lunchen oxå så nu e man mätt å belåten. Nu saknas bara en kaffetår å en god cigg på det här. Sanna har en klasskompis här som snart ska bli hämtad av sin mamma, nu leker dom kurragömma tror jag så det e ett fasligt liv på övervåningen.

Nu ska jag ta lite nybryggt kaffe å gå ut i solen å ta en cigg. Vidare uppdtering kommer säkert mer av idag.


Blöjfri dag

hade sonen igår. Ja han går fortfarande i blöja men nu tänkte jag köra lite hårdare med att få bort den då man ändå e julledig så länge nu. I går var han utan blöja hela dagen å det gick faktiskt riktigt bra. Visst förekom det nån liten olycka men det e ju inte hela världen, bara att börja om. Han sov lite middag med mej på eftermiddagen (nää han sover inte på dagarna längre i vanliga fall) utan blöja å det funkade jättebra. Kanske var det för att han strax innan han självmant kom å la sej brevid mej hade gått på toa, inte vet jag men jag inbillar mej ändå att det var för den sakens skull.
Har skrivit (tror jag) i andra inlägg om att vi försöker få bort blöjan, det funkade ett tag men sen ville han inte längre å på dagis fick dom inte ens ta av honom blöjan över huvudtaget en tid.....nåja, det kommer när han e redo men vi fortsätter med dag 2 i dag så får vi se om det går lika bra. Kallingar har jag massor till honom å tvätta får man ju lov å göra iaf så vad spelar det för roll...nu kör vi !!! Nattetid får han på den som vanligt ett tag till, nu kocentrerar vi oss först på dagtid.

I morse eller ska jag skriva NU på morronen, klockan e faktiskt bara 06,54 så gick han direkt å kissade på toaletten efter att jag tog av honom blöjan, duktig kille jag har *stolt* å nu ligger han å ser på Pingu. Måste iväg å köpa blöjor, har bara en kvar nu å hur det än blir så måste jag ha till natten iaf.

Nu har säkert nån av er som känner mej å som vet att jag e morrontrött börjat tro att jag e tokig eller lider av julstress el dylikt bara för att jag sitter uppe före sju, men så e det inte. Jag har vid ett par tillfällen senaste tiden vaknat vid 6, oftast valt att ligga kvar å vänta ut klockan men andra ggr har jag bara fått myrkryp i kroppen å klivit upp i stället. Det e rätt skönt att få ett par timmar helt i sin ensamhet å få vakna till i sin egen takt men idag e det inte så...har en tjatig 3åring som låter hela tiden å mitt morronhumör har inte alltid varit det bästa men jag har bitit mej i läppen för husfriden skull.

Nää nu ska jag fixa en macka till en tjatig 3åring.


Bye

Uppdatering

från senaste inlägget kommer här. Har egentligen inget speciellt att uppdatera sen sist men jag skriver lite iaf.
I fredags var det lussefira på dagis, Kim gick som tomte. Så söööt å han stog bara å log bland den sjungande skaran..hehe. Givetvis fans det inga batterier i digitalen när jag skulle fotta så det blev inga kort från i år. *lessen* men Peter tog några med sin mobil. Mormor var oxå där å tittade. I går var det då 3dje advent...shit, snart e det jul å ingen snö har vi ännu heller....Borde kanske ta å plocka fram lite tomtar, det kanske kan ge lite mer julkänsla iaf men lusten till det e inte på topp just nu. Lite seg e jag, sov inget vidare i natt men det visade sej vara fullmåne i natt så jag vet inte om det kanske spelade in. Förvisso har jag sovit dåligt dom senaste nätterna vilket gjort att jag slumrat till på dagen då jag blivit sååå himlans trött.
Ja jag vet, får skylle mej själv som vänt på dygnet men man ska ju orka med allt runt om oxå. Tror mycket beror på att hjärnan går i högvarv för närvarande å det leder till att jag inte kan slappna av ordentligt heller. Nåja, slutgnällt från min sida nu...bara att ta nya tag å blicka framåt.

Har ringt lite på jobb, inget nytt på den fronten för närvarande men det nya året kanske ger bättre resultat. Hoppas iaf på det. Det tär på en att bara gå å vanka...rutiner som man annars haft fallerar en aning å man blir hemmablind så fasligt fort. Kan inte begripa hur folk som går hemma år efter år orkar...jag klättrar på väggarna å vill inget annat än JOBBA!!!!

Må så gott alla mina bloggläsare, lämna ett litet avtryck efter dej nu innan du lämnar min sida.

Kram


Så gott som klar

med julklapparna. Var iväg med Sara till Toysen igår samt Maxi å dom flesta julisarna blev inköpta. Det e bara en "större" grej som saknas till Sanna som ska vara från tomten å sen saknas det nått litet till farbror Patrik, morfar å farfar....sen e vi klara. Bästa av allt e att PS2.an e inköpt men det vet inte maken om, tänkte att den skulle bli hela familjens julis från tomten å jag tänkte faktiskt att Peter skulle få öppna den...haha vad snopen han kommer bli med tanke på hur vår ekonomi ser ut just i nuläget. Had e det inte varit för Partylite så hade det inte blivit nått sånt i julklapp för oss alls...barnen e ju prio självklart. Vi överöser dom inte med saker, har aldrig gjort men paketen blir en del då man hittar billiga saker under årets lopp. Den dyraste julklappen iår har kostat 199kr å det blir Tomtens julis till Kim¨om man räknar bort PS2,an förståss.
Sanna var nog lättast att hitta till tror jag, finns ju mängder med pysselsaker i olika former, hon skulle kunna drunkna i paket om jag inte hejdat mej...haha Kim borde ju inte vara sår han heller då han e biltokig spiderman fans men jag blev besviken på Toys R Us...jag hittade iNGENTING knappt där....på Maxi åkte grej efter grej ner i vagnen....skumt på så stor leksaksaffär.

Har tröttnat på att slå in julklappar nu...haha det som jag annars brukar tycka e mysigt men inte i år....då kändes det mer som ett ont måste. Skönt att had et klart.

Må så gott!!

Avslutar denna måndag kväll

med en god kopp te å en macka. Mums så gott det är. Ja jag vet, man bör inte äta så här sent om man ska få bukt på vikten men det e så mycket man inte borde och det e svårt att låta bli när magen börjar kurra å dessutom e det ju gott oxå. Så det så.
Nu på kvällen har jag varit på PL´s sista möte för iår. "Lussefest" eller vad dom kallade kvällen för. Mycket folk var det men det verkade inte gå så bra på rekryteringsfronten..hehe men dessto fler ville boka sej som värdinnor i januari. Ja inte direkt konstigt i mina ögon med tanke på vilka kanonerbjudande som kommer då. Längtar till januari redan!!

I morron ska jag å mamma troligen iväg på en lite tur till KK, jag ska kika in på Mediamarkt å se om familjens julklapp möjligtvis finns till bra pris. Kanske jag kan locka med henne till IKEA oxå å visa henne min säng som jag vill ha...haha men vi får se hur mycket vi orkar med.

Nu ska jag slappa lite i soffan innan det e dags för sängen, natten som var gav inte så många timmars sömn...jag somnade först 03,30...det var läääänge sen som jag hade så svårt att somna.

Kram på er alla bloggläsare.


Snorigt

Nu var det då min tur att känna mej lite halvdan. Snorig har jag blivit å nyser till förbannelse gör jag oxå. Inte kul. Hatar att vara förkyld. I dag när jag vaknade hade jag ont i ryggen, det var länge sedan jag kände av den så jag vet inte om det kan ha med snorandet att göra. Vem vet, kanske e influensa på väg. Hoppas inte!!! Det var flera år sedan jag hade den å jag hoppas innerligt på att klara mej i från den i år med. Har ingen feber å känner mej inte hängig direkt heller så jag tippar på en ren förkylning bara.

Har stått ute med min kopp kaffe å sett när grannen satt upp sin julbelysning i trädet, nu känner jag mej lite frusen om fötterna, men gympaskorna var kanske inte rätt skor att ha på sej. Lite kyligt men ändå behagligt var det att stå ute. Kim e hos mormor å Sanna hos en kompis så här är det hur lungt som helst. Maken har varit några vändor till tippen å slängt skräp från garaget bla så nu kanske bilen får plats igen...hehe.

Ikväll blir det Pizza till middag, just nu e jag inte alls sugen på det men man måste ju få i sej nånting annars blir magen riktigt sur.

Nää nu måste jag gå snyta mej......igen!!!

Tjao

Inte en VAB dag till nu, tack!!

Nää nu får det vara bra med allt vabbande, börjar gå mej på nerverna nu. Speciellt när det inte bryter ut ordentligt på dom utan det bara e feber till och från. Kim har iof sej haft hosta innan febern å efter att ha gått två dagar på dagis fick han vara hemma igår igen. Han hade ingen feber men klagade på örat, han svarade på första alvedonen han fick å efter det har det inte varit nått så idag fick han gå på dagis faktiskt. Han ville det själv. Kanske inte så skoj å vara hemma med mamma så många dagar när man inte gör så mycket.

Måste ta mej ner till HC idag å påanmäla mej på AF. Har ingen remsa så jag måste först gå upp till Flempan å köpa en innan jag kan ta bussen ner. Känner inte för det men jag har dock inget val......handlar ju om ekonomin.

Tajm att fylla på kaffekoppen nu!!!

Bye

Min bror med i Nerikes Allehanda


Idag ringde brorsan å talade om att han fanns med på bild på första sidan av Nerikes Allehanda. Han jobbar på fabriken som det handlar om men han är inte en av dom alla som blivit eller kommer att bli varslad då han jobbat där snart i 25år. Synd att det inte framkommer i artikeln, hans namn står inte heller med men å andra sidan intervjuade dom honom inte heller utan valde bara ut honom till arkivbilden. Snacka om att brorsan e stolt...haha.


 ARKIVBILD: HÅKAN EKEBACKE

Nytt varsel i länet - 59 tvingas gå från Haldex

 EKONOMI/GARPHYTTAN Publicerad: 2008-12-03 15:08

Garphyttan Wire har varslat 59 personer om uppsägning, 52 på kollektivsidan och sju tjänstemän. Förhandlingarna kommer att starta inom kort. Orsaken till de nya varslen är brist på order.

- Det är dystert, säger vd Jan Pieters. Som vi ser det kommer det knappast att ske så mycket på ordersidan före årsskiftet. Vi hoppas däremot situationen ska bli bättre under nästa år.
Garphyttan tillverkar i huvudsak ventilfjädertråd till fordonsindustrin och rostfri tråd. Hittills är fordonsindustrin en av de branscher som drabbats hårdast av finanskrisen.
Nyligen har 24 personer, 21 på kollektivsidan och tre tjänstemän, fått lämna Garphyttan Wire. Häromdagen meddelade företagsledningen dessutom att det blir ett tre veckor långt produktionsstopp i slutet av året.
-Nivån på det senaste varslet har anpassats så att vi ska ha rätt kapacitet åtminstone en bit in på nästa år. Men säker går det inte att vara i det här läget. Situationen kan försämras ytterligare.


Igår 30 november!!

I går kom en liten sockersöt tös till världen som ska få namnet Mathilda och mina underbara vänner Nettan & Marcus fick sin 3:dje dotter. Ett jätte GRATTIS till hela eran underbara familj.

Love u !!


1 advent....

...ja då var det 1 advent nu då. Har kännts som en evighet fram tills nu å plötsligt e man där!!! Fattar inte vart tiden tar vägen ibland.
Igår åkte lite adventsprylar fram, satte upp lite utebelysning med mamma idag och resten (om vi hinner) åker upp i morron under dagen.

Borde kanske ha börjat mitt inlägg med att vi faktiskt har kommit hem från Örebro barnen och jag...hehe fick en liten fin pik i kommentaren till förra inlägget. ;0) Puss på dej, jag vet vem du e....hihi.
Resa dit gick bra ibörjan men sen tröttnade ungarna å mot slutet var dom sååå uttråkade att dom sprang fram å tillbaka, hoppade upp å ner på sätena, gormade å tjoade. Just då ångrade jag denna resan men hemvägen gick betydligt mycket bättre. På hemvägen hade vi bokade platser i familjevagn så barnen var mestadels i lekhörnan så jag satt för mej själv å tittade ut under resans gång....lungt å skönt med andra ord.
Hos brorsan försvann helgen som på ett kick...på fredagen när vi kom dit tog vi lite kvällsfika, maten jag blev lovad blev jag istället snuvad på men det har Robin lovat att kompensera vid annat tillfälle. Ungarna kom tillslut i säng å brorsan å jag tog oss lite vin/öl å såg på tv....avslappnande å hur skönt som helst att bre ut sej i soffan å bara få vara efter resan...två timmars resväg kändes mer som ett dygn...haha. Nää jag överdriver nog lite...tror jag.

På lördgaen var det öppet hus i Viktors skola så vi tog oss dit på förmiddagen, sen var det bara att återvända hem för att fixa lunch å sen åkte mina PL saker upp på visningsbordet. Kl 15 ramlade det in massor med folk men slutsumman slutade dock på ynka tusenlappen...snåla Örebroare!!!! *skratt* Man ska bli nöjd för det lilla men jag blev faktiskt lite besviken men jag har tagit igen det nu efter hand. På kvällen blev det åter lite vin å soffan. Ungarna slocknade rätt tidigt utan tjafs å trams. Skönt. På söndagen packade vi ordning väskorna igen å vid 13 snåret satt vi åter på tåget hem. Borta bra men hemma bäst.

           
På tåget till Örebro            Brorsan                               Tarzan och Smilla            Sanna å Madde


Så vad har hänt fram till nu då? Jo just det ja, jag har jobbat lite granna, några få pass men alltid nått. Demat en hel del under månaden och i Onsdags hade Sanna avslutning på simskoaln. Barnen fick diplom och ett simmärke (Baddaren) så lite stolt e jag dock allt...haha typiskt förälder att skryta, eller hur?

I Tordagsmorse innan jag skulle bege mej till bussen för att åka till jobbet märkte jag att lille Kim hade feber, 38,2 så det var bara att ringa sej VAB, inte uppskattat men vad gör man?!?! Peter stannade hemma i fredags med honom så då kunde jag jobba. På kvällen blev Sanna febrig så då låg båda barnen i 39,2 graders feber...stackars små gosingar. I går var båda mycket piggare igen. Idag har Kim fortfarande feber men inte Sanna så hon får åka till skolan i morron.....hoppas hon inte får tillbaka febern sedan. Jag blir VAB för Kim i morron med sen får vi se hur det blir på tisdag, då ska jag jobba kväll men jag vet redan nu att det finns tillräckligt med folk så ingen blir lidande om jag inte kommer...som tur e.

                                                   
                                           Sanna hoppar i.........simmar tillbaka.......vilar sej lite  :-)


I lördags kom mamma över hit och hjälpte mej med att klä om stolsdynorna till köksstolarna...dom såg för bedrövliga ut efter allt spill å kladd men nu e dom fina igen...även fast jag valde randigt tyg.....Jaaaa ni läste rätt!! Jag valde randigt tyg men det var mest för prisets skull...hehe. Hade velat haft enfärgat men det var dyrare å eftersom vi ändå med tiden ska klä om dom till grått konstskinn så får detta duga så länge. Ska lägga in en före och efter bild på stolen så får ni oxå se resultatet och tycka till om ni vill.

                                   FÖRE:                             EFTER:             
                                 

Visst blev resulatet bra?? Jag e skitnöjd trots allt å ett JÄTTE tack till mamma som hjälpte mej med detta.

Jahapp det var väll det jag hade att uppdatera er med så här långt. Nu får ni hålla till godo tills jag dyker upp vid nästa tillfälle, ja ni vet ju själva att det kan sin tid mellan varven.

Må så gott alla mina kära bloggläsare.

RSS 2.0