Min bror med i Nerikes Allehanda


Idag ringde brorsan å talade om att han fanns med på bild på första sidan av Nerikes Allehanda. Han jobbar på fabriken som det handlar om men han är inte en av dom alla som blivit eller kommer att bli varslad då han jobbat där snart i 25år. Synd att det inte framkommer i artikeln, hans namn står inte heller med men å andra sidan intervjuade dom honom inte heller utan valde bara ut honom till arkivbilden. Snacka om att brorsan e stolt...haha.


 ARKIVBILD: HÅKAN EKEBACKE

Nytt varsel i länet - 59 tvingas gå från Haldex

 EKONOMI/GARPHYTTAN Publicerad: 2008-12-03 15:08

Garphyttan Wire har varslat 59 personer om uppsägning, 52 på kollektivsidan och sju tjänstemän. Förhandlingarna kommer att starta inom kort. Orsaken till de nya varslen är brist på order.

- Det är dystert, säger vd Jan Pieters. Som vi ser det kommer det knappast att ske så mycket på ordersidan före årsskiftet. Vi hoppas däremot situationen ska bli bättre under nästa år.
Garphyttan tillverkar i huvudsak ventilfjädertråd till fordonsindustrin och rostfri tråd. Hittills är fordonsindustrin en av de branscher som drabbats hårdast av finanskrisen.
Nyligen har 24 personer, 21 på kollektivsidan och tre tjänstemän, fått lämna Garphyttan Wire. Häromdagen meddelade företagsledningen dessutom att det blir ett tre veckor långt produktionsstopp i slutet av året.
-Nivån på det senaste varslet har anpassats så att vi ska ha rätt kapacitet åtminstone en bit in på nästa år. Men säker går det inte att vara i det här läget. Situationen kan försämras ytterligare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0