118100 gav mej ett gott skratt...haha


Jag gjorde som så många andra bloggare har gjort å ställde fråga "Vem är Carmen Löfström"till 118100 å gissa om jag fick ett gott skratt.

Svaret lyder:
Vi tror att Carmen Löfström är en stark byggnadsarbetare som ofta visar gubbarna på bygget var spiken ska sitta.
På fritiden tränar hon ofta på Friskis och Svettis.

HAHAHA, för det första e jag ingen byggnadsarbetare, jag jobbar som boendestödjare och för det andra e jag ingen människa som tränar och deffinitivt INTE på Friskis och Svettis.
Men vem vet...kanske ligger det lite sanning i det där med spiken för i bland e jag nog lite så om jag tänker efter.

Gjorde samma test fast med makens namn och svaret blev:

Vi tror att Peter Löfström är en riktigt trevlig och snygg kille i sina bästa år. Vi tror att han är en riktig hejjare på att köra Go-kart och spela fotboll.

Hehe ja köra det kan han men om han e bra när det gäller Go-kart får han svara för själv. Spelar fotboll?....nä inte direkt men däremot har han spelat Hockey i ett atnatl år innan vi träffades.

Det här var ju riktigt skoj så jag fortsätter med barnen oxå.....(brist på annan sysselsättning uppenbarligen).

Sanna Löfström:
  Vi tror att Sanna är en tjej som tycker om att rida och att hon tycker det är roligt att baka, favoriten är byrek med spenat.


Kim Löfström: Vi tror att Kim är en stilig och energisk man. Vi tror att han gillar att brottas med noshörningar och att meka med bilen.

Sannas inskolning dag 2 & 3

Ja då var det fredag igen å man kan pusta ut under helgen. Inskolningen har gått bra. I går åkte vi dit (jag å Peter) med Sanna å när dom hälsat fröken god morgon en efter en å tagit henne i handen å gått in blev vi föräldrar ombedda att gå in i ett angränsande rum. Där fic vi då träffa en fröken som heter Ann och hon ska hålla i barnens temadagar vilket skulle vara Djur/Natur å skapande. Hon berätta kort om det sen fick vi ett papper å sen fick vi åka iväg. Kvar blev då Sanna med sina nya/gamla kompisar. Vi hämtade henne 11,50 och det hade gått hättebra. Hon tyckte det var taskigt att vi inte fick säga Hej då men ja hade ändå förvarnat henne innan att det kunde bli så att vi inte skulle stanna kvar så helt oberedd var hon då inte. Efter det åkte vi tre till Ica Maxi å handlade å sen hem.

Idag var det tajm att köra lite fritids oxå så dom barnen som ska ha omsorg från morronen skulle komma till skolan redan 7,30 för att äta frukost i skolans matsal å sen vara på fritids en stund innan skoldagen startade. Vi satt med vid frukosten, lite smått rörigt å man undrar nu om fröknarna kommer att ha koll på att barnen verkligen äter ordentligt, Sanna e ju som jag...ingen vidare frukostmänniska men på dagis brukar hon äta bra sa dom så jag hoppas det blir så nu oxå. Lämnade av henne inne på fritids å efter skoldagen skulle hon åka hem med en kompis som bor i vårat område så vi behövde inte hämtade henne idag. På måndag startar det på fullt allvar, då e det fritids på morron, "skolan" å sen fritids igen på eftermiddagen fram till att jag hämtar...Sanna tyckte det var skoj den stunden hon han vara där så jag tror det kommer gå kanon.

Glömde givetvis diggisen hemma så inte blev det några kort dessa två dagarna tagna men jaja, det e ju inte slut på skolan ännu...haha så jag lär hinna få en hel del kort tagna innan det e över.

Trevlig helg


Sannas inskolning dag 1

Ja då var det då alltså dax för vår "lilla" tösabit att börja 6års. Igår var det svårt för henne att somna, sprang upp å ner hela tiden, tror det pirrade lite i magen på henne.
I morse väckte jag henne 7, hon rusade upp å började leta fram sina kläder, en halvtimme senare hade hon fått i sej lite frukost å låg på soffan å såg Dora på tv.n.

                                                                


När klockan slagit 8,05 kom Linnea å hennes mamma och hämtade upp oss med deras bil, Sanna tog stolt på sej sin rygga å traskade ut med ett brett leende. Vad stor hon såg ut helt plötsligt i mina ögon...hehe

Sedan var det upprop på stora skolgården å barnen fick räcka upp handen när dom hörde sitt namn ropas upp...man såg på dom att det känndes stort å pirrit. Sedan bar det av ner till "Stugan" som deras hus kallas för där dom kommer att spendera sina dagar. Barnen traskade glatt ner. Dom fick leta fram sina krokar (stog namn) å på hyllan ovanför fans det röda backar som oxå hade namn på där dom får lägga sina pennor å så till en början.
Sedan fick dom sätta sej i en ring å vi föräldrar blev visade till ett angränsande rum där vi under tiden fick fylla i lite papper. (Ja nu börjas det igen..haha)

                                                                  


Sedan bar det av upp mot stora skolgården igen där Rektorn skulle hälsa alla välkomna...shit tänkte jag, nu blir det väll evighetsbabbel o min rygg som värker så dant av allt stående men nädå...han pratade kortfattat å sedan bjöds det på glass till alla skolbarnen. Efter glassen fick barnen gå till sina respektive ställen igen å då fick dom lägga sina medhavda pennskrin å grejjer i dom röda backarna å sen tackade vi för dagen.

I skrivande stund e Sanna hos sin kompis linnea å leker. Först tyckte Sanna inte om skolan men det släppte rätt fort så jag hoppas verkligen att det ska gå bra. Jag hade tänkt att låta henne gå på fritids from nästa vecka så då får vi se hur det går.

Ska lägga in lite fler bilder från dagens lopp men det får bli senare...i morron kommer det fler ;-)

Kram på er alla.

Uppdatering...

....av veckan som gått sen jag skrev senaste inlägget. Ja ni som läser min blogg förstår säkert inte så mycket av det tidigare inlägget men jag kan berätta kortfattat.

Maken å han kompis L var som vanligt ute å fiskade. Hade trevligt men tyckte tillslut när regnet tilltog att det var dax att återvända hemmåt. Då hade dom varit ute i flera timmar. Här hemma öste å då menar jag öste...regnet ner så jag trode givetvis att dom snart skulle dyka upp...men nej. Det slutade med att det började storma å vågorna blev så starka å höga att dom sköljde över båten...dom fick lite panik å var tvungna att ta sej till land, dom hittade en brygga att lägga till vid å mörkt var det. Dom tömde båten på sina saker å vips...så låg båten på botten typ. Där satt dom två, på en Ö någonstans i närheten av Södertälje. Nu i efterhand kan man ju skratta åt men jag lovar, det gjorde jag inte just då. Det slutade iaf med att dom fick tillbringa ett dygn i en stuga å dagen efter ta Sjöräddningen till fastlandet där jag å E stog å väntade. Båten...ja den blev bärgad dagen efter till ett båtvarv där den nu ligger å väntar på att få sin dom...kommer den hem till oss igen eller e det bara skrot av den???
Ja så nu vet ni varför jag skrev som jag gjorde.

Sanna har tappat två tänder nu...1vecka i mellan gick det så nu e hon tandlös..hihi ser jättesött ut då det e tänderna fram i underkäken. Hmm kanske skulle servera lite ris...haha.
Nu e det fredag å sen nästa vecka går hon bara två dagar på dagis å sen börjar allvaret som ska leda henne till sin framtid...Skola!! Hon längtar massor å i helgen ska vi skaffa ny ryggsäck å lite annat som hon ska ha med sej.

Har dessutom bokat in henne på simskola så i Oktober börjar hon gå i Huddingehallen 2 dgr i veckan. Det ser hon oxå fram emot.

För övrigt har det väll inte skett så mycket. Nu e vi inne i det vanliga ekorrhjulet här hemma med jobb å dagis å allt vad som tillkommer. Det e min jobbhelg nu oxå. gör inget, tycker det e helt ok att jobba helg så länge det e korta pass men familjen e inte lika förtjusta i det...men det e ju bara var 3dje helg så det får dom allt ta.

Båda barnen har förresten blivit stuckna av getingar i sommar...Kim fick ett stick på fingret å Sanna ett på vristen fast inte samtidigt då...fyy så lömska å slöa dom e dom där odågorna...Själv springer jag när jag ser dom...haha men Kim kallar allt för flugor så han försöker i stället plocka eller slå till dom. *pulver*

Jaha så mycket mer än så har jag nog inte att notera, ska se om jag finner nån bild på min tandlösa ditra lite senare.

Må så gott å glöm inte lämna några avtryck i mina kommentarer.

Tjao


Saknaden gör ont :-/

Fyy så det värker i mej. Det e sånt här som gör att man verkligen vet hur mycket man älskar någon. Dagarna rullar på, åren går å allt går som på rutin men i nöd kommer värkligen känslan av kärlek till någon fram. Det värker i mej, känner mej alldeles gråtfärdig men jag vet dock att jag snart har honom hemma igen. Dom mår bra trots allt men jag vill ha honom här NU!!! Väntan gör mej galen!!!
Tur att dom kunde ta sej i land, tanen på att det kunde gått helt snett får mej snart att börja gråta å smärtan i hjärtat e obeskrivlig.....Tänk om dom inte klarat sej.....vad hade jag gjort då? Jag vet att livet måste gå vidare, iaf för mina barns skull men hur??? Borde inte tänka så nu när jag vet att läget e under kontroll å att dom mår bra men det e svårt att slå den tanken i från sej. Låg vaken fram till 4 i morse å grubblade, försökte lägga tankarna åt sidan å se på tv men det gick inte...filmen jag började glo på verkade skitbra men när slutet var kunde jag inte ens minnas vad den handlade om...var nån helt annan stans i mina tankar i mellan åt. Förståligt, jag vet men fan så jobbigt oxå.

Sanna skruttan var orolig, hade svårt att somna i går men tillslut tog sömnen överhand å hon sussade sött, lite oroligt men hon vaknade inte iaf. Hon ville inte bli lämnad på dagis i morse, hon sa att hon ville vara med mej så jag tog hem henne en stund så fick hon ringa honom å höra att allt ar bra sen gick det att lämna henne på dagis igen. Visst hade hon kunnat få vara hemma med mej idag men det hade inte varit nått "nöje", jag irrar runt här å vet inte vad jag ska göra. Rastlös så in i bomben å hade hon då varit hemma hade det förmodligen bara varit irritation som kretsade här hemma...nää min skrutta har det bättre på dagis å kan glömma saker för stunden.

Nää nu ska jag gå å ta dagens sjuttioelfte cigg.....vad ska jag annars göra????

*saknar*

Slut

...på semestern för barnen är det nu. Idag börjar allvaret även för deras del....upp tidigt å in till dagis. Blev förvånad över hur bra det gick med allt i morse här hemma....tänk om det kunde flyta på så i fortsättningen  *drömmer*. ;-)
Kim var lite småkinkig när jag skulle gå, han ville inte släppa mej men när det tillslut dök upp ett välbekant ansikte bland personalen som var där så gick det bra.

Så vad har vi annars haft för oss??
Jo hade ju besök mellan tisdag-torsdag av brorsan, E-Britt å deras älsta son Robin. Kan tillägga att Kim inte släppte Robin ur sikte en sekund, han var som såld på honom....haha å då e det bra många år mellan dom. Det har blivit bad i Flottsbro (givetvis låg digitalen hemma då. *suck*). Sanna försöker sitt bästa med att simma å bland får hon faktiskt till det riktigt bra oxå. Bara att fortsätta så kan hon det snart. Kim han vadar mest runt å sjunger i vattnet, inte så pigg på armpuffar eller simring så det e ju ett intensivt passande på honom. Varmt eller bör jag säga hett har det oxå varit senaste iden...liiite väl varmt kanske men man ska ju inte klaga när vi äntligen fått en kanonsommar. Getingar har härjat runt å irriterat till förbannelse den senaste tiden...först syns inte en enda till för att en annan dag svärma runt en...bläää vilka vidriga djur.

Kim blev getingstungen i Flottsbro i går när han var dit med mormor, han skrek som aldrig förr sa hon men det gick bra trots allt. Han verkar iaf inte vara känslig mot dom för jag kunde knappt se vart den stuckit när dom kom hem. Min mamma där emot verkar reagera, hon blev stucken i armhålan å det hade svullnat lite granna å såg väldans irriterat ut...ajaj säger jag bara.

I veckan var vi till Skansen oxå.....mycket mysigt å trevligt att gå runt å alldeles lagom varmt för en sådan dag men nog blev jag besviken allt....knappt några djur att se på men barnen hade iaf skoj bland karusellerna mot slutet. Det som förvånade mej massor var Kim, vi hade hyrt en sulky till honom där för jag var nästan hundra på att han skulle behöva den men icke!!!!...han gick hela tiden utan pip å gnäll....han imponerade riktigt på mej med tanke på vilka bckar det faktiskt är där...jag blev iaf andfådd...haha men så e jag ju rökare oxå. *fy på mej*

Ska se om jag kan få in lite Skansenbilder.

           Ja den sista bilden talar ju för sej själv...hehe detta e på hemvägen. Min lillprins var rätt utmattad.


RSS 2.0